Klient:Prosjektleder: Jarl Bollmann Pedersen
Date:januar 08, 2015

Stuenes Skole

Den 9. mars 2015 var det uoffisiell åpning av nye Stuenes skole. Bygget som er på hele 11.200 kvadratmeter skal fra nå av huse 500 elever i flotte, moderne lokaler.

En gjennomtenkt utførelse
Veidekke Agder og Asplan Viak Arendal vant totalentreprisekonkurransen i 2013. Nye Stuenes skole endte opp med en prislapp på 251 millioner kroner og har kapasitet på inntil 825 elever fordelt på 1. til 10. trinn. I følge Olaug Rabben som er sivilarkitekt i Asplan Viak, er ikke skolebyggets utforming helt tilfeldig. Stuens skole er bygget som passivhus med energiklasse A og en luftutskiftningsverdi på 0,3 – halvparten av kravet på 0,6. Asplan Viak har  valgt en S-formasjon på bygget for å skape gode uterom med avgrensninger for de ulike trinnene.
På innsiden av hovedinngangen er det store åpne rom som gir masse lys og en luftig følelse. Man ledes rett inn i kantineområdet sammen med BlaxBox-scene, musikkavdeling og bibliotek.
Ute er det bygget et fellesområde med ballbane og plass til uteskole.

En lys og åpen foaje
Trinnvise avgrensninger
Skolen er bygget med tre innganger slik at de yngste, mellomste og eldste barna har hver sine innganger. Inne i skolebygget er det også trinnvise avgrensninger. Hvert trinn har sitt dedikerte område hvor læringen skal foregå med egne klasserom for hver klasse og et eget amfi for hele trinnet. For å lede elevene til sine respektive områder, er det brukt forskjellige fargekoder.

Tilfredsstiller passivhuskravet
Byggeprosessen har ikke gått helt smertefritt. Det viste seg nemlig  at massen bygget skulle stå på måtte byttes ut, og på grunn av setningsproblemer måtte det peles i deler av området.
I tillegg til dette bar prosjektet preg av en stram økonomisk ramme og knapp byggetid. Til tross for en litt rufsete start stod bygget ferdig til planlagt tid.
Anleggsleder Øystein Thorsen fra Veidekke Agder er i følge Byggeindustrien.no veldig fornøyd med resultatet og dedikerer mye av dette til et godt samarbeid med byggeherre Arendal Eiendom KF.

Bedre enn forventet
Ordfører Einar Halvorsen roset byget på åpningen og kalte det for en fantastisk skole, og et bygg kommunen kan være stolte av, en beskrivelse prosjektleder
Jarl Bollmann Pedersen kjenenr seg godt igjen i. Han mener skolen har blitt bedre enn forventet og at dette er mye takket være det gode samarbeidet med entreprenør og arkitet.

Flotte farger  bp0515_StuenesSkole_12

Bilder er lånt med tillatelse fra fotograf Jan Peter Lehne.